"Заплењена тона сканка вредна близу четири милиона евра, шесторо ухапшено"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да су припадници полиције претходне ноћи запленили више од тоне дроге "сканк" у рејону Нови Сад – Бачка Паланка, чија се вредност процењује на око четири милиона евра. Додаје да је ухапшено шест особа. Стефановић је поновио да Тужилаштво треба да реши случај Савамале и додао да није увек задовољан ефикасношћу државних органа, али сматра да посао треба да буде добро урађен.

Шест особа је ухапшено због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, прецизирано је у саопштењу МУП-а.

Ухапшени су Д. Г. (49), који се сумњичи да је организатор криминалне групе, Д. П. (37), Д. И. (49), П. И. (26) и С. И. (41) из Београда, као и В. К. (36) из Новог Пазара.

Постоје основи сумње да је Д. Г. организовао криминалну групу која се у дужем временском периоду бавила набавком, транспортом и продајом веће количине сканка са територије Косова и Метохије, ради даље дистрибуције на територији централне Србије и земаља Европске уније.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени надлежном тужилаштву.

Иначе, реч је о рекордној заплени у једној акцији, не само у Србији већ и у региону.

"Озбиљним и напорним радом припадника Управе криминалистичке полиције, наркотици су заплењени у рејону између Новог Сада и Бачке Паланке, где је и ухапшена криминална група која је превозила ту дрогу", рекао је министар Стефановић.

Министар је прецизирао да је више од 1.000 килограма дроге пронађено у шупљинама и хангарима возила и истакао да је ово једна од највећих заплена свих времана и највећа појединачна заплена наркотика у региону.

"Ово показује да је Република Србија спремна да буде ослонац читавог региона у борби против нарко-трафикинга. Настављамо са добрим и успешним радом, склонили смо тону дроге са улице од наше деце и тиме показали озбиљну посвећеност у борби против ове врсте криминала", нагласио је Стефановић.

Дрога је, иначе, пронађена приликом претреса цистерне, која се налазила у магацинском простору у месту Обровац недалеко од Бачке Паланке, у посебно израђеним бункерима, где је ради даљег транспорта требало да буде претоварена у друго теретно моторно возило.

Стефановић о Савамали: Нисам увек задовољан ефикасношћу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поновио је да Тужилаштво треба да реши случај Савамале и додао да није увек задовољан ефикасношћу државних органа, али сматра да посао треба да буде добро урађен.

"Не кажем да сам увек супер задовољан ефикасношћу, али ако бирам да ли треба да буде задовољан неко или да се посао уради како треба, увек ћу изабрати да посао буде добро урађен", рекао је Стефановић новинарима.

Он је истакао да је најбољи пут да случај Савамале решавају државни органи.

Најбоље је, каже, оставити државним органима да раде свој посао.

"То је најбољи пут и најбољи начин. Ја ћу се тако понашати, што је и у опису мог посла", рекао је Стефановић.

Они треба да покажу шта се догодило и да нико не би требало себи да даје за право да буде тужилац или судија.

На питање зашто случај није решен, јер је прошло већ 11 месеци и да ли је задовољан ефикасношћу државних органа, Стефановић је рекао да је било и других случајева, убистава која у претходном периоду нису решавана по 10, 11 и 15 година.

"Па смо ми сада решавали те случајеве", рекао је он.

Каже да, "када би министри пресуђивали и одлучивали, имали бисмо једно потпуно ненормалну државу".

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је раније данас на састанку радионице о превенцији насилног екстремизма у Србији, да се 28 држављана Србије налази у Сирији и Ираку и истакао да је циљ Министарства смањивање радикалних идеологија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи