Азем Власи рањен у Приштини, ухапшене две особе

Приштински адвокат Азем Власи рањен је јутрос око осам часова из ватреног оружја, потврдила је РТС-у косовска полиција. Власи је ван животне опасности. Косовска полиција је ухапсила две особе, наводног нападача и саучесника.

Косовска полиција је саопштила да је идентификована особа која је пуцала на приштинског адвоката Азема Власија. 

Власи је за Дневни аваз рекао да се осећа релативно добро и да је под лекарским третманом.

"Не може нека будала тек тако да се упути код мене. Неки смотан човек дошао је на моја врата и напао ме. Ја могу рећи да ни с ким немам никакав тежак спор, ни моја породица ни ја, нити у вези с мојим адвокатским пословима, нити политички, јер ја нисам нека власт. Не знам шта да мислим, надам се да ће истрага открити много тога и ко стоји иза овога", казао је Власи.

Додао је да сумња да се ради о нарученом атентату на њега, али да не зна позадину.

Напад на Власија снимиле су безбедносне камере, а полиција је недуго после ухапсила Мурата Јашарија.

Јашари, брат бившег локалног команданта ОВК Исмета Јашарија, познатог и по ратном надимку "Командант Куманово", ухапшен је под сумњом да је пусао на Власија.

Ухапшена је још једна особа, коју полиција терети да је помагала Јашарију приликом напада.

"Резултат брзог ангажовања полиције је хапшење две осумњичене особе. Полиција је претресла куће осумњичених и пронашла пиштољ са пригушивачем, за који се сумња да је коришћен и материјал који може да помогне у даљој истрази", навео је портпарол полиције Баки Кељани.

Мотив напада још увек није обелодањен. 

Супруга Азема Власија, Надира Авдић Власи, рекла је агенцији Бета да је једна особа ранила Власија у раме и да се Азем налази у Ургентном центру Клиничко-болничког центра Косова, и да је ван животне опасности. 

"Јутрос је код нас дошла једна особа која је тражила да је Азем заступа у неком предмету. Азем је рекао да он не ради на тим предметима и после тога је дошло, како сам могла приметити, до гурања, а онда се чуо пуцањ. Азем је рањен у раме", рекла је Надира Авдић Власи.

Приштински медији преносе изјаву професора Рамуша Маврићија, који је посредовао сусрету Власија са нападачем.

"Телефоном ме је позвала једна особа коју не познајем. Рекла ми је да је из села Матичане у општини Приштина и затражила је да се састане са адвокатом Власијем, са којим се дружим од детињства. Позвао сам Власија, који ми је рекао да дође у понедељак око осам. Не знам му ни име нити ко је", рекао је Маврићи. 

Азем Власи је, уз то што је адвокат и политички аналитичар, био истакнути политичар у бившој СФРЈ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара