Још три жртве експлозије у Крагујевцу

Након интензивног трагања, пронађени су посмртни остаци три особе које су нестале после експлозије у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу. Реч је о капетану Дарку Костићу и цивилима Дејану Ковачевићу и Жељку Николићу. Одлуком Градског већа, сутра у Крагујевцу дан жалости.

Министарство одбране саопштава да су током потраге коришћени сви људски потенцијали и технички капацитети.

"Ово је велики губитак за чланове породица, за колектив Техничко-ремонтног завода, али и за све нас у Војсци Србије", навео је пуковник Михаило Зоговић, заменик начелника Управе за односе са јавношћу Министарства одбране.

Зоговић је у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије изразио најдубље саучешће породицама настрадалих.

"Они су били предани свом послу, красиле су их највише војничке врлине: пожртвовање, човечност, храброст и одважност. Били су верни и одани својој војсци и држави", наглашава Зоговић.

Истрагу о узроцима и последицама несреће води заменица вишег јавног тужиоца у Крагујевцу Јасмина Стојадиновић.

Комисија за испитивање околности настанка ванредног догађаја јуче је почела са радом, док је данас започео ванредни инспекцијски надзор у Техничко-ремонтном заводу, који, по налогу министра Зорана Ђорђевића, спроводи Инспекторат одбране.

Саучешће породицама настрадалих упутили су министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба ВС, генерал Љубиша Диковић.

У експлозији у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу у уторак погинуо је и потпуковник ВС Мирослав Перишић, који је данас сахрањен. Том приликом повређено је 25 припадника МУП-а и Војске Србије.

Три особе чији су посмртни остаци данас пронађени водиле су се као нестале. У потрагу су били укључени дронови и робот-возило.

Група од 74 радника се после експлозије склонила у посебан објекат Завода, где су се налазили све до евакуације. Они су били одсечени јер се до њих није могло доћи због тешког терена и опасности од нових експлозија.

Експлозија се догодила на линији за делаборацију (ремонт) муниције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара