Косовски имам оптужен за низ кривичних дела

Косовско специјално тужилаштво подигло је оптужницу против Ш. К., имама велике џамије "Мехмет Фатих" у Приштини, јер је позивао људе да приступе терористичким групама у Сирији и Ираку и изазивао етничку мржњу, преноси АП.

Постоји основана сумња да је оптужени имам позивао на терористичка дела и изазивање мржње, националног, расног, верског и етничког раздора у периоду од 2013. до 2014. године, пренео је Радио Слободна Европа.

Поред тога, приписује му се и кривично дело утаје пореза од 2011. до 2016. године.

У саопштењу тужилаштва се наводи да је Ш. К., у својству имама, својим представљањем и на разним предавањима, као и путем социјалних мрежа јавности намерно преносио поруке које су садржале оштар језик и интерпретације Курана "ван временског контекста".

"Он је терао остале да крену путем конфликта у Сирији и Ираку и да изврше терористичка дела", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Неколико верских група ословио је непријатељима сунитских муслимана и на тај начин ширио мржњу, изазивао сукобе и нетрпељивост над осталим верским групама које живе на Косову.

Терети се за утају пореза као власника предузећа "Н. Т. Портат", у вредности већој од 20.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво