Пузигаћа се изјаснио да није крив

Виши суд у Београду заказао је за крај априла почетак поновљеног суђења Дејану Пузигаћи оптуженом за убиство француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године, пошто је данас одржано припремно рочиште на којем је Пузигаћа негирао оптужбе.

Почетак главног претреса (суђења) заказан је за 24. април, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

На данашњем рочишту Пузигаћа се кратко изјаснио да није крив за дело за које се терети, док ће на суђењу детаљно моћи да изнесе своју одбрану.

Виши суд у Београду је крајем новембра одобрио понављање суђења Пузигаћи јер је раније, због бекства, осуђен у одсуству на 14 година затвора због убиства Татона.

Према закону, правоснажна пресуда ће остати на снази до доношења нове одлуке, а суђење ће бити поновљено само у односу на њега.

Татом је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. годинем, а 11 дана касније је преминуо у болници.

Пузигаћа је оптужен као један од организатора навијачких нереда

Он је септембру 2015. године ухапшен у Атини по потерници Србије, а 14. априла 2016. године је изручен и спроведен у затвор на издржавање казне од 14 година затвора.

У Атини је идентификован и приведен у монашкој одори јер се наводно замонашио у Руској православној цркви на Тајланду током бекства од правосудних органа Србије.

Он је у првостепеном поступку осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

Поновљено суђење за убиство Татона води се и према Ðорђу Прелићу који је такође у одсуству био осуђен на 15 година затвора због Татона, јер се пет година скривао у Шпанији одакле је изручен 2014.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи