Аутобус са војницима слетео с пута, 14 повређених

Из за сада непознатих разлога, аутобус који је превозио на посао 28 припадника Четврте бригаде Копнене војске на релацији Ниш–Врање, слетео је с пута код Владичиног Хана. Повређено је 14 особа, од којих једна теже. Нема животно угрожених.

До несреће је дошло јутрос око 6.20, када је изнајмљени аутобус прешао на супротну страну и испред надвожњака код Владичиног Хана слетео са пута.

Од укупно 14 особа које су задржане на прегледима у Здравственом центру Врање, једна има теже повреде главе, саопштило је Министарство одбране.

Стање тог повређеног је стабилно, а остали су лакше повређени, речено је РТС-у.

Повређени су колима Хитне помоћи из Сурдулице, Владичиног Хана и Врања превезени на пријемно одељење Здравственог центра у Врању.

Након збрињавања у Здравственом центру у Врању, тројица војника пребачена су у нишку Војну болницу, а тројица у нишки Клинични центар.

Директор Здравственог центра др Драган Величковић потврдио је за РТС да су сви у стабилном стању и да су задобили повреде главе, грудног коша, преломе.

Остали, лакше повређени, пребачени су у војну амбуланту касарне у Врању.

На лице места су, осим Хитне помоћи, убрзо стигла и возила МУП-а и Војне полиције.

Саобраћај на улазу у Владичин Хан је нормализован после три сата.

Иначе, аутобус који је слетео с пута власништво је фирме "Кавим–Јединство" из Врања. Припадници Четврте бригаде Копнене војске приватно су га закупили ради свакодневног превожења на посао на релацији Ниш–Врање–Ниш.

Иако је прво речено да је у возилу било 40 припадника Војске, Министарство одбране је касније саопштило да је у њему било њих 28.

О саобраћајној несрећи је обавештен надлежни тужилац.

Увиђај је завршен, а истрага ће показати шта је узрок ове несреће.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво