Осуђен за обљубу малолетне рођаке поново у притвору

Правоснажном одлуком Апелационог суда у Београду Златко Бат из Кусатка који је првостепено осуђен за обљубу малолетне рођаке враћен је у притвор, пошто је преиначена одлука смедеревског суда који му је претходно одредио кућни притвор уз електронски надзор (наногицу), речено је "Танјугу" у Апелационом суду.

Суд је усвојио жалбу тужилаштва на првостепено решење и преиначио одлуку, тако да је Бату одређен притвор, рекла је Танјугу портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Бат (61) је најпре 30. децембра по изрицању пресуде од три године и два месеца затвора пуштен из притвора да се брани са слободе.

На ту одлуку се жалило тужилаштво, а Апелациони суд је укинуо и наложио поновно одлучивање.

Потом му је кривично ванпретресно веће Вишег суда у Смедереву одредило кућни притвор али се тужилаштво жалило и на ту одлуку, након чега је Апелациони суд правоснажно одлучио да Бат мора да буде у притвору.

Апелациони суд је у ранијој одлуци назначио да Бат има држављанство и Србије и Хрватске те да одредбе Закона о путним исправама хрватских држављана дају могућност издавања више путних исправа једном лицу, као и уласка у Хрватску на основу путног листа, а самим тим и без путне исправе.

Бат је претходно у притвору провео око седам месеци.

Он је осуђен јер је, како су раније пренели медији, од 2006. до 2011. више пута обљубио С. С. која је у то време имала 6 до 11 годна и живела је у његовом комшилуку.

Девојчица је притом ћерка његове сестре од стрица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво