Тежак саобраћајни удес код Младеновца, двоје мртвих

Две особе су погинуле, а пет је повређено у ланчаном судару на излазу са ауто-пута Мали Пожаревац према Младеновцу, сазнаје РТС.

Ланчани судар догодио се око 11.10 на Младеновачком путу, шест километара од наплатне рампе Мали Пожаревац.

На лицу места, у возилу "форд фиеста" погинули су мушкарац (75) и његова супруга (71). Пет особа је повређено у неколико возила која су слетела са пута и преврнула се.

Две екипе Хитне помоћи, из Младеновца и Сопота, су стигле на лице места и оне су повређене превезле у београдски Ургентни центар.

"Од тренутка позива, за осам минута смо били на лицу места. Дошли смо као испомоћ младеновачким екипама. Затекли смо животно уграженог пацијента, нажалост нисмо успели да му помогнемо. Друга женска особа је у ауту на лицу места погинула, а трећу особу смо превезли, а она највероватније има прелом", рекла је једна од лекара са лица места.

Повређенима су притекли у помоћ и возачи који су били у колони возила.

"У том тренутку сам притрчао, отворио врата сувозача, извукао сам повређеног. Нашао сам флашицу воде у ауту и умивао сам га", рекао је један од очевидаца.

Према речима очевидаца до судара је дошло када је колона возила која се кретала у правцу Младеновца почела да претиче шлепер. Из супротног правца у том тренутку се појавио возач у пасату који је ударио у мање теретно возило у десној траци.

"Одједном су све три траке биле попуњене. У том тренутку се појавио ауто, обилазио је шлепер. Иза шлепера је била колона возила. Почели су један другог да сустижу, мене су закачили скроз у десној траци, али сам успео да се извучем", рекао је очевидац.

После жестоког судара делови слупаних возила били су разбацани по коловозу. Ова деоница пута према Младеновцу била је затворена за саобраћај пуна четири сата, а возила су преусмерена на локални пут преко Раље и села Шепшин.

На овој деоници је ограничење брзине 80 километара на час, међутим како РТС незванично сазнаје возачи то не поштују и често возе брже.

Даља истрага ће утврдити да ли су узроци ове саобраћајне несреће управо непрописно претицање и прекорачење дозвољене брзине.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво