СДП: Неправда против Ивановића може задесити свакога на Косову

Грађанска иницијатива Социјалдемократске партије упозорила је да неправда која се догодила Оливеру Ивановићу може да задеси сваког Србина на Косову и Метохији.

Потпредседница иницијативе Ксенија Божовић рекла је на конференцији за новинаре да је хапшење Ивановића политички мотивисано и да очекују подршку за свог лидера на свим нивоима - дипломатском, од Владе Србије и свих других који могу да помогну.

Адвокат Небојша Влајић подсетио је да су се навршиле три године од хапшења Ивановића и оценио да је судски поступак који се води против њега "исцрпљујући и застрашајући".

"Исцрпљујући је за Оливера Ивановића и његову породицу, а застрашујући је за све Србе који живе на Косову и Метохији, јер показује да на такав начин може бити ухапшен и осуђен било ко од нас", рекао је Влајић.

Додао је да "осуда за нешто где нисте били ни присутни, у демократским друштвима немогућа".

Влајић је подсетио да је суђење трајало дуже од годину дана, са више од сто радних дана, са око стотину сведока од којих ниједан није споменуо Ивановића у било каквом негативном контексту.

"Очекујемо пресуду која ће бити правична, а то је да буде ослобађајућа, и да се њом стави тачка на тај процес", рекао је Влајић.

Супруга Оливера Ивановића, Милена Поповић Ивановић је рекла да Оливер "пролази голготу" и да је невином човеку тешко да један дан буде у затвору, а не 1.097 колико је он већ тамо.

Три године од хапшења лидера Грађанске иницијативе СДП осуђеног на девет година затвора због наводног ратног злочина навршавају се у петак, 27. јануара, а Ивановић и даље чека одлуку Апелационог суда на жалбу коју је његова одбрана уложила на првостепну пресуду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се