Влајић: Ивановић не очекује милост, већ правду

Адвокат Оливера Ивановића Небојша Влајић каже за РТС да нема назнаке када би одлука у случају Ивановића могла бити донета. Истиче да очекује праведну одлуку, као и да правда каже да недужан човек не треба да буде у затвору.

Небојша Влајић је, гостујући у Дневнику РТС-а, објаснио да закон не предвиђа рок у ком другостепени суд треба да донесе одлуку.

"Расправа у Апелационом суду завршена је у октобру и новембру прошле године, али не треба заборавити да смо жалбу поднели још у априлу прошле године, и већ је прошло скоро 10 месеци а никакве одлуке нема, што сматрамо да је недопустиво", наводи Влајић.

Наглашава да Ивановић не очекује никакву милост, већ праведну одлуку.

"Очекујем правду, а правда каже да недужан човек не треба да буде у затвору", истиче Влајић. 

Тврди да не може рећи да је оптимиста, јер је првостепени суд већ имао прилику да донесе праведну одлуку.

"Првостепени суд имао је прилику да донесе праведну одлуку, па није донео. Нико није боље од првостепеног суда разгледао доказе и није био у прилици да утврди да против Оливера Ивановића не постоји ниједан доказ", сматра Влајић.

Напомиње да правична одлука у случају Оливера Ивановића може бити само ослобађајућа, али да не може да буде сигуран јер је Еулексов суд већ пропустио прилику да се упише у списак правичних судова.

Осуђује и политизацију поступка у случају Оливера Ивановића.

"Политичког суђења има од самог почетка овог суђења. Ја сам дубоко убеђен да разлози за хапшење и суђење Ивановићу нису нађени у судници, већ ван ње. Где је то, ја не могу да знам, али сам потпуно сигуран да право није у основи овог случаја", тврди Влајић.

Каже да данас не зна ниједног Албанца који верује да је Ивановић крив за оно за шта је оптужен.

Сматра да је од самог почетка тај поступак покренут са жељом да се Ивановић осуди, као и да се не може повући паралела са било којим другим случајем.

"Није ми познато да је ико без икакве везе за догађаје за које је оптужен, буде оптужен и осуђен. Поготову неко ко је тако важан за своју заједницу. Мислим да се паралела не може повући јер таквог случаја нема", напомиње Влајић.

Очекује да новинари покажу велику пажњу за случај Оливера Ивановића, јер јавност у нашој земљи и косовска јавност треба да знају какав се поступак води и каквој тортури је изложен један човек.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи