Ухапшене три раднице земунског Центра за социјални рад

Због сумње да су починиле кривично дело преваре, ухапшене су три раднице Центра за социјални рад одељења у Земуну, саопштио је МУП.

Постоје основи сумње да су Б. П. (57), М. К. (51) и Н. К. (54) од 2010. до средине 2014. године, ради прибављања противправне имовинске користи, за 19 особа сачиниле већи број решења о једнократној помоћи, за особе које нису евидентиране као корисници центра у Земуну и тако оштетиле буџет града за више од 1,7 милиона динара.

Сумња се да је Б. П. та решења оверавала печатом Одељења центра за социјални рад Земун, иако је знала да нису веродостојна и да су сачињена без спроведене процедуре и без евидентирања у електронском систему Центра.

На тај начин осумњичене су довеле у заблуду Одсек за рачуноводство Центра за социјални рад у Земуну да обави исплату једнократне помоћи.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведене Трећем основном јавном тужилаштву.

Полиција их је ухапсила поступајући по пријави Градског центра за социјални рад Београд и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Како је саопштио Градски центар за социјални рад, та установа је, у сарадњи са ресорним министарством, након сазнања да постоји сумња на злоупотребу службеног полажаја у земунском одељењу, покренуо поступак интерне финансијске контроле.

У том поступуку је утврђена неправилност која је пријављена надлежним органима, тужилаштву и МУП-у.

"Уколико се докаже кривица осумњичених радника, Градски центар за социјални рад у Београду ће поступити и предузети мере у складу са Правилником о радној дисциплини и правилима понашања запослених", наводи се у саопштењу.

То је, како се додаје, изолован случај, а на основу спроведене ревизије у свим одељењима Центра утврђено је да запослени обављају посао у складу са законом и Етичким кодексом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво