Докторке осуђене на по две године затвора због несавесног лечења

Први основни суд у Београду осудио је на по две године затвора две докторке Клиничког центра у Београду због несавесног и неадекватног лечења Љиљане Арамбашић, која је 2002. године преминула од последница упале слепог црева.

Осталих троје лекара ослобођено је оптужби. Осуђеним специјалистима гинекологије Вери Миленковић и Гордани Милетић поред затворске казне изречена је и забрана обављања делатности од две године.

Милош Радовић, Србољуб Миличевић и Александар Јовановић су ослобођени оптужби.

Ово је друга првостепена пресуда у овом случају, пошто је прву из 2012. године, којом је троје лекара било осуђено на затворске казне, а двоје ослобођено од оптужби, укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

И на нову пресуду и тужилаштво и окривљени имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду, који треба да изрекне правоснажну пресуду.

Сви окривљени лекари одбацили су током суђења оптужбе за неадекватно лечење и изразили жаљење због трагедије, тврдећи да они нису одговорни и да су поступали професионално и савесно, поштујући стручне процедуре.

Љиљана Арамбашић се 15. фебруара 2002. године због јаких болова у стомаку јавила у београдски Ургентни центар, а дежурни хирург је проценио да су њене здравствене тегобе гинеколошке природе па је примљена на Гинеколошко-акушерску клинику.

Из ГАК-а су Љиљану, пошто је готово непрестано вриштала, упутили у Институт за психијатријске болести "Лаза Лазаревић", где су лекари одмах закључили да није пацијент за њих и упутили је поново у Ургентни центар. 

Због високе температуре није хоспитализована у Ургентном центру, већ је упућена у Институт за инфективне и тропске болести, где је примљена 21. фебруара.

По пријему у болницу већ је била у коми и исте ноћи је преминула.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара