Томић и oстали руководиоци негирали кривицу за "Колубару"

Бивши директор Рударског басена Колубара Драган Томић као и 27 руководилаца тог предузећа и власника приватних фирми негирали су у Специјалном суду оптужбе да су злоупотребама оштетили тај рударски басен.

На припремном рочишту они су се само кратко изјаснили о кривици, одбацујући наводе оптужнице, док ће одбрану моћи детаљно да изнесу на суђењу, које ће тек бити заказано у наставку процеса.

Након изјашњења окривљених, тужилаштво за организовани криминал је представило своје доказне предлоге суду, док ће одбрана то учинити у наставку припремног рочишта, 13. и 14. марта.

По окончању припремног рочишта суд ће заказати почетак суђења.

Поред Томића, оптужницом терети и 11 руководилаца Колубаре и њених зависних предузећа – Владан Јовичић, Радисав Ранковић, Радосав Милић, Владан Радовановић, Милутин Бобић, Света Миљковић, Милан Петровић, Живојин Јовановић, Светолик Симић, Славољуб Павловић и Душко Обрадовић.

Оптужено је и 16 одговорних лица, власника директора приватних предузећа и радњи које су Колубари давале у закуп своју механизацију – Витомир Димитријевић, Радосав Саватијевић звани Кене, Дејан Живојиновић, Ненад Живојиновић, Радован Цветић, Горан Маројевић, Вера Трифуновић, Дејан Димитријевић, Лазар Лакета, Зоран Ристивојевић, Милорад Војиновић, Драган Ивановић, Дејан Живковић, Дејан Радосављевић, Радош Милосављевић и Зоран Јанковић.

Према ранијим саопштењима тужилаштва, они се терете за злоупотребе у вези са закупом механизације више приватних предузећа за потребе Рударског басена Колубара од јуна 2006. године до децембра 2007. године.

Терете се да су изнајмљивањем машина приватних предузећа и радњи, за чијим радом није постојала потреба, без спроведеног поступка јавне набавке услуга и плаћања фактура на којима је исказан увећан број часова рада машина на штету Колубаре приватним предузећима прибавили имовинску корист.

Драган Томић, кадар Демократске странке Србије, у притвору је провео годину дана од хапшења 3. октобра 2011. године, до наредне године, када је подигнута прва оптужница у овом случају, а потом враћена од стране суда на допуну истраге.

Томић и још петорица његових сарадника су у другом поступку пре две године правоснажно ослобођени оптужби да су искоришћавали свој положај и овлашћења у Колубари и прибавили имовинску користи предузећу "Инос сировине Лазаревац".

Осим Драгана Томића тих оптужби су ослобођени и Миливоје Ристић, Владан Јовичић, Радисав Ранковић, Милован Обрадовић и Милован Радосављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво