Нишком разбојнику 30 година за убиство старице

Игор Усаиновић (34) осуђен је на 30 година затвора, због убиства старице Ружице Талевић у Нишу.

Игор Усаиновић (34) је 13. децембра 2015. године на свиреп начин убио старицу Ружžицу Талевић (83) у њеном стану у Нишу. 

Усаиновић из села Речица код ŽЖиторађе је осуђен због кривичног дела тешко убиство и има право да се жали на ову пресуду Апелационом суду у Нишу.

Игор Усаиновић је иначе, како пишу медији, вишеструки повратник у извршењу кривичних дела, и иза себе већ има око 12 година робије.

Према оптужници нишког тужилаштва која је раније објављена у медијима, Усаиновић је критичног дана у парку уочио старицу и пратио је до њене зграде а онда насумице звонио на врата комшšијама док од њих није сазнао у ком стану žживи.

Чим му је отворила врата, угурао је у трпезарију и оборио је на под а затим јој око врата замотао столњак у намери да је угушšи.

Док се старица отимала, Усаиновић је вишšе пута ударио кутијом педале за бас гитару по глави наневšи јој виšшеструке преломе лобање, повредившšи јој мозак услед чега је убрзо подлегла повредама угушšивšи се у сопственој крви.

Усаиновић није стигао да заврши намеру пљачакња старице јер је морао да побегне када је схватио да у стану има још неког. Наиме, у другој соби спавао је старичин син који је, након šшто је мајку нашšао у локви крви, позвао Хитну помоћ.

У међувремену, у покушају да себи обезбеди алиби, Усаиновић је након злочина отишšао на редовно јављање у нишšку Полицијску управу - што је био дужžан да чини два пута месечно по одлуци судије за претходни поступак Основног суда због ранијих кривичних дела.

Затим је покуšшао да аутобусом побегне код сестре у Пожžаревац али га је полиција ухапсила у Алексинцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара