Почело суђење Златићу за масакр у Житишту

Суђење Синиши Златићу из Житишта, оптуженом за петоструко убиство у кафићу том граду 2. јула 2016. године, почело је у Вишем суду у Зрењанину.

Златић је у летњој башти кафића "Макијато", из аутоматске пушке рафалном паљбом, испалио 26 метака и убио супругу Дијану Златић с којом је биo у бракоразводној парници, Стеву Јојића и Владимира Мијатовића из Житишта, затим Јована Поповића из Банатског Карађорђева и Владимира Косовића из Равног Тополовца, а том приликом је ранио још 22 особе.

Медији преносе да је Златић у судницу уведен у пратњи више припадника судског обезбеђења и полиције, као и да је носио панцирни прслук, док су почетак суђења пратили чланови породица настрадалих и рањених у његовом летошњем масакру.

Златић је, како пишу медији, рекао да остаје при наводима са припремног рочишта од 8. децембра прошле године (које је било по закону затворено за јавност) и изјавама датим 3. јула у Полицијској управи Зрењанин.

"Тешко ми је да реконструишем догађај и да причам како је било, али ако буде потребно да још неšшtо објасним, спреман сам на то. Што се тиче оштећених, не знам како да изразим жаљење и саучешће, то су све људи које познајем, или са којима сам био у добрим односима", навео је Златић.

Медији указују да оптужени ниједног тренутка није рекао да му је жао што је убио бившу супругу Дијану Златић, нити остале.

Суђење се наставља сутра извођењем доказа и саслушањем сведока.

Више јавно тужилаштво у Зрењанину Златића терети за кривично дело тешко убиство и два кривична дела недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја.

Истом оптужницом се Златићу поред петоструког убиства ставља на терет да је до 2. јула, на тавану своје куће, неовлашћено држао ватрено оружје и муницију и то једну аутоматску пушку, једну полуаутоматску пушку, као и више комада муниције различитог калибра.

Златић је у притвору а брани га адвокат по службеној дужности којег му је поставио суд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво