Миловић потврдио да је један правац истраге водио до "Земунаца"

Пензионисани начелник УКП-а Родољуб Миловић који је својевремено био члан полицијске групе "Поскок" задужене за истрагу убиства новинара Славка Ћурувије у наставку сведочења на суђењу четворици припадника ДБ-а оптужених за убиство потврдио је да је један од више праваца истраге водио до "земунског клана".

Одговарајући на питања оптужених у Специјалном суду у Београду, Миловић је рекао да ту, међутим, није ништа урађено.

Миловић је посведочио и да је тадашњи министар полиције Душан Михајловић тражио да се објави у медијима да је случај решен а да се као убице означе, покојни Лука Пејовић и Предраг Јоцић.

Они су међутим ликвидирани пре званичних разговора са полицијом.

Бивши начелник УКП сматра да од убиства па до 2013. године (након сведочења Милорада Улемека и хапшења двојице оптужених) није било много активности као ни сазнања у истрази убиства.

Оптуженог Радомира Марковића, начелника ДБ у време у убиства новинара, данас је занимало да ли је Улемек полиграфски тестиран, на шта му је Миловић рекао да не зна.

На Марковићево питање да ли је у пракси имао ситуације да неко ко је осуђен хоће да помогне у расветљавању другог кривичног дела, Миловић му је одговорио да јесте.

"Имао сам, али сам био резервисан. Догађало се да говори истину, али и да лаже", навео је Миловић.

За убиство Ћурувије поред Марковића оптужени су и Милан Радоњић, Ратко Ромић и Мирослав Курак који је у бекству.

Ћурувија је убијен 11. априла 1999. испред зграде у којој је живео.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи