Притвор осумњиченима због изнуде

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана власнику клуба "Хавана" Владимиру Поповићу званом Поп (42) као и још двојици осумњичених за изнуде и тешке телесне повреде, речено је Танјугу у том суду.

Судија за претходни поступак донео је решење којим је против осумњичених одредио притвор до 30 дана, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да ће ометати поступак утицањем на сведока, рекла је Танјугу портпарол суда Бојана Станковић.

Против овог решења осумњичени и њихови браниоци могу изјавити жалбу кривичном ванрасправном већу у року од три дана од пријема решења, додала је Станковићева.

Против њих је синоћ, након саслушања, Више тужилаштво у Београду покренуло истрагу за кривична дела изнуда и тешке телесне повреде и предложило суду да им одреди притвор.

Поред Поповића за покушај изнуде од 110.000 евра, стана, других непокретности и аутомобила од двојице оштећених осумњичени су жандарм Војислав Костић (36) и Далибор Ђурић (35).

Медији су пренели да се Поповић доводи у везу са шкаљарским криминалним кланом из Црне Горе и убрајају га у сараднике Луке Бојовића који је ухапшен у Шпанији 2012. године и осуђен на 18 због више кривичних дела.

Поповић, Ђурић и Костић се терете да су крајем децембра 2016. године у Поповићевом клубу "Хавана" у циљу изнуђивања новца и непокретности нанели тешке телесне повреде једном од оштећених, који није хтео да призна да им дугује 110.000 евра.

Полиција је приликом хапшења код осумњичених пронашла мобилне телефоне.

Такође, код Ђурића је пронађено више од 250.000 евра и око 2,2 милиона динара за које се сумња да су прибављени изнудама.

Приликом претреса Костићеве породичне куће полиција је код његовог брата пронашла пиштољ марке "ЦЗ", 40 комада муниције различитог калибра, и око пет грама опојне дроге марихуане.

Против њега је полиција поднела кривичну пријаву у редовном поступку Првом основном јавном тужилаштву у Београду за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво