Тужилаштво тражи притвор за београдске рекеташе

Више тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против власника клуба "Хавана" Владимира Поповића званог Поп (42), жандарма Војислава Костића (36) и Далибора Ђурић (35) за кривична дела изнуде и тешке телесне повреде и предложило да им се одреди притвор.

Ухапшени Владимир Поповић (42), Војислав Костић (36) и Далибор Ђурић (35) се терете да су крајем децембра 2016. године у Поповићевом клубу Хавана у циљу изнуђивања новца и непокретности нанели тешке телесне повреде једном од оштећених, који није хтео да призна да им дугује 110.000 евра.

Притвор је предложен због околности које указују да би могли да утичу на сведоке као и да би могли да понове кривично дело, рекла Танјугу портпаролка тужилаштва Татјана Секулић.

Против њих је, након саслушања у тужилаштву, покренута истрага за кривична дела изнуда и тешке телесне повреде, додала је Секулић.

Медији су пренели да се Поповић доводи у везу са šкаљарским криминалним кланом из Црне Горе и убрајају га у сараднике Луке Бојовића који је ухапшен у Шпанији 2012. године и осуђен на 18 година због више кривичних дела.

Полиција је приликом хапшења код осумњичених пронашла мобилне телефоне којим су се договарали за извршење ових кривичних дела.

Такође, код Ђурића је пронађено више од 250.000 евра и око 2,2 милиона динара за које се сумња да су прибављени изнудама.

Приликом претреса Костићеве породичне куће полиција је код његовог брата пронашла пиштољ марке "ЦЗ", 40 комада муниције различитог калибра, и око пет грама опојне дроге марихуане.

Против њега је полиција поднела кривичну пријаву у редовном поступку Првом основном јавном тужилаштву у Београду за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи