Косовска полиција тврди да нема експлозива на прузи

Јединице Косовске полиције за регион Север извршиле су потпуни преглед пруге на северу након дојава на приштинским порталима о томе да је на шинама на северу Косова наводно постављена експлозивна направа, а намењена возу који је јутрос кренуо из Београда ка Косовској Митровици. Ништа није пронађено, рекао је заменик командира КП за регион Север Бесим Хоти.

Специјалци су у контролу око 40 километара пруге кренули пошто им је из Приштине прослеђен снимак на којем се види како неидентификоване, маскиране особе постављају експлозив уз шине.

"Наше јединице су извршиле потпуни преглед и могу да кажем да ту нема никаквих проблема и да ништа нису пронашле", изјавио је за Коссев заменик командира КП за регион Север Бесим Хоти.

Хоти је такође потврдио да су јединице КП спремне да пруже асистенцију јединицама граничне полиције Косова, а чија је надлежност да изврши контролу унутрашњости воза и путника, када воз буде ушао на север Косова. Хоти је нагласио да то да ли ће воз ући на Косово није надлежност јединица Косовске полиције на северу, већ "граничне полиције".

Он је упитан шта асистенција подразумева уколико је гранична полиција затражи, односно да ли то подразумева да асистенција може да значи пружање асистенције уколико гранична полиција забрани да воз уђе.

"Наше јединице су спремне да асистирају граничној полицији у било ком случају у којем они затраже", рекао је Хоти.

Према снимку, који је првобитно био постављен на Фејсбук страници "Једна нација" (Nje kombi), није било могуће проценити где је постављен експлозив на прузи.

Пруга од Косовске Митровице до административне линије дуга је око 40 километара.

Воз из Београда кренуо је раније данас ка Косовској Митровици по први пут после 18 година. 

Уколико се утврди да је претња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на северу Косова.

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код железничког моста код Звечана.

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, после тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво