Тужилаштво и даље нема осумњичене за "Панду"

Тужилашто за организовани криминал и даље води истрагу против Н. Н. извршилаца шестоструког убиства српских младића у кафићу "Панда" у Пећи у децембру 1998. године, рекао је новинарима председник Удружења породица убијених и отетих Срба на КиМ Симо Спасић.

Спасић је после састанка са тужиоцем за организовани криминал рекао да је обавештен да Тужилаштво планира да саслуша још 20-ак сведока у том случају.

"Након тога Тужилаштво ће, како нам је речено, одлучити да ли ће подићи оптужницу и против кога", рекао је Спасић напомињући да у Тужилаштву нису желели да откривају имена потенцијалних осумњичених.

Спасић је напоменуо да се та истрага и даље води против непознатих извршилаца, а да породице само желе да сазнају истину ко је починио тај злочин.

Случај "Панда" је крајем 2015. године преузело Тужилаштво за организовани криминал од Тужилаштва за ратне злочине пошто је дело извршено пре почетка марта 1999. године.

Двојица маскираних убица су 14. децембра 1998. упали у кафић "Панда" у Пећи и убили шесторицу младића – средњошколце Ивана Обрадовића, Зорана Станојевића, Светислава Ристића, Драгана Трифовића и Вукосава Гвозденовића и студента Ивана Радевића.

У одсуству конкретних информација, око случаја "Панда" су кружиле бројне спекулације.

Најпре се злочин приписивао припадницима ОВК, као и припадницима страних служби, а од пре неколико година помиње се и могућа умешаност тадашњих припадника МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво