Караџићу и тужилаштву по још 15 дана за одговоре на жалбе

Жалбено веће Хашког трибунала продужило је за 15 дана рок за подношење одговора на жалбе тужилаштва и одбране у случају Радована Караџића, објавио је Трибунал.

У својој одлуци која је данас објављена, Жалбено веће је и тужилаштву и Караџићу наложило да му до 15. марта доставе одговоре на жалбе супротне стране, уместо до краја фебруара како је раније било утврђено.

Овом одлуком суд је делимично усвојило захтев тужилаштва за продужење рока за одговор на жалбу Радована Караџића за 45 дана, који је и он сам подржао.

Суд је одобрио само 15 дана јер сматра да се утврђени рокови за жалбени процес морају испоштовати, такође подсећајући да је тужилаштву и Караџићу јесенас већ било одобрило продужење рокова за подношење жалби.

Хашко тужилаштво је након пријема жалбе Караџићеве одбране, 13. децембра затражило продужење рока за жалбену реплику, а дан касније Караџић је упутио допис суду којим је подржао тај предлог не би ли и сам имао времена за одговор на жалбу тужилаштва.

Усмено излагање жалби би требало да буде одржано на пролеће 2018. године, а коначне пресуде се очекују годину дана касније.

Бившšи председник Републике Српске Караџић је крајем марта осуђен на 40 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара