Обустављена истрага против Млађана Динкића

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да је обуставило истрагу против бившег министра финансија и привреде Млађана Динкића, која се од 30. децембра 2014. године спроводила због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Динкић се сумњичио за закључење споразума са 13 пословних банака, којима је крајем 2002. године без накнаде на период од три године дата на коришћење имовина тадашње Савезне Републике Југославије.

Имовину је користила Народна банка Југославије – Завод за обрачун и плаћање, и то службене просторије са комплетном опремом. Обавеза пословних банака је била да на основу тих споразума преузму у радни однос одређени број запослених из Народне банке Југославије – Завода за обрачун и плаћање, наводи се у саопштењу.

Према прикупљеним доказима током истраге – саслушања осумњиченог, испитивања сведока, прибављених исправа, спроведеног вештачења, произилази да се у радњама осумњиченог Динкића не стичу сви елементи кривичног дела злоупотреба службеног положаја, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Резултати спроведене истраге указују на то да је закљученим споразумима износ измакле добити у виду неплаћене закупнине од стране пословних банака за коришћење пословних простора и опреме у власништву тадашње Савезне Републике Југославије, мањи од износа отпремнине прописане законом коју би Народна банка Југославије морала исплатити за запослене које су преузеле пословне банке, а који би остали нераспоређени услед Законом о платном промету прописаног укидања Завода за обрачун и плаћање, наводи се у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво