Ухапшене четири особе због кријумчарења илегалних миграната

Кријумчари су ухапшени у две координиране акције Заједничких снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са полицијским управама из Зајечара и Пожаревца, саопштило је Министарство одбране.

На путу Зајечар - Параћин ухваћени су Ј. В. (1989) и М. М. (1990) из Београда и М. М. (1996) из Авганистана који су затечени док су у комбију марке "пежо боксер" превозили 36 мигранта, држављана Авганистана и Малија.

У околини Пожаревца заустављен је камион немачких регистарских ознака којим је управљао српски држављанин З. А. (1958) из Неготина, који је превозио у задњем товарном делу 41 лице, држављане Авганистана и Пакистана.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени надлежним тужиоцима.

У саопштењу је наведено да су, од 22. јула до данас, Заједничке снаге Војске и полиције откриле више од 18.000 миграната који су илегално покушали да пређу државну границу.

Од тог броја, њих око 17.000 одустало је од намере илегалног преласка по уочавању припадника војске и полиције, док су остали превезени у прихватне центре широм Србије.

У 100 различитих акција, до сада је ухваћено 114 кријумчара, док се за 28 и даље трага.

Највећи број кријумчара је из Србије, њих 85, док су остали из Бугарске (12), Пакистана (5), Авганистана (5), Ирак (5), Молдавије (1) и Холандије (1).

Они су покушали илегално да превезу на север Републике Србије више од 1.200 миграната, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи