Расветљена крађа оружја из војног складишта, ухапшено пет особа

Припадници МУП-а су у координацији са припадницима Министарства одбране и Војске Србије расветлили крађу оружја из војног магацина у београдском насељу Остружници и ухапсили пет особа осумњичених да су починиле то кривично дело.

Због основа сумње да су починили кривично дело крађа оружја и дела борбеног средства и недозвољена проиводња и стављање у промет оружја и опасних материја, ухапшени су Б. С. (1990), М. Л. (1992), М. М. (1994), С. Н. (1994) и С. В. (1976).

Приликом претреса стана и других просторија на четрнаест локација у Београду, Сурчину, Бечмену и Пећинцима, обављеног по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, пронађене су две аутоматске пушке М-70 калибра 7,62 милиметра, 840 метака различитог калибра и већа количина војне опреме која је отуђена из војног магацина у Остружници.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, а потом ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду. 

Нестанак оружја и муниције из објекта "Остружница" пријављен је 16. новембра 2016. године.

Одмах по утврђивању нестанка наоружања и муниције, министар одбране Зоран Ђорђевић наредио је ванредну контролу свих магацина личног наоружања и опреме.

Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Љубиша Диковић формирали су комисије надлежне за утврђивање узрока нестанка наоружања.

У истражне радње су укључене и Војнобезбедносна агенција, Војна полиција и Тужилаштво.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се