Одложено суђење Космајцу

Припремно рочиште у процесу против контраверзног бизнисмена Драгослава Космајца и још двојице оптужених за злоупотребе са грађевинским земљиштем на Звездари одложено је пред Вишим судом у Београду због изостанка трећеоптуженог Милана Рапајића.

Суђење Драгославу Космајцу је одложено за 8. фебруар.

Космајац је дошао у суд у Катанићевој улици нешто пре 10 сати.

Иако је Космајца премијер пре две године означио као највећег нарко-дилера на овим просторима, за то није било доказа да би се покренуо кривични поступак.

Припремно рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се најпре оптужени кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити на суђењу. Након тога суд ће заказати почетак суђења који ће бити јаван и на коме ће Космајац и остали оптужени моћи да детаљно изнесу своју одбрану.

Оптужницом су поред Космајца обухваћени и Драги Милидраг и Милан Рапајић.

Космајац се терети за кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, Милидраг за злоупотребу службеног положаја, а Рапајић за помагање у извршењу тог дела.

Тужилаштво након подизања оптужнице није навело конкретне радње за које се Космајац терети, а Крик је раније пренео да је Космајац оптужен јер је на незаконит начин постао власник парцеле од око 7,5 ари, чиме је оштетио државу за око 95.000 евра.

Виши суд у Београду је у јулу правоснажно одбио оптужни предлог против Драгослава Космајца којим се теретио за кривично дело пореска утаја, јер је закључено да није извршио кривично дело већ да је реч о прекршају.

Космајац је ухапшен у новембру 2014. године у Београду, у својој кући на Звездари, након што је у изјавама представника власти довођен у везу са трговином наркотицима.

Иначе, Космајцу је раније привремено заплењено двадесетак локала.

Такође, и даље је на снази мера којом му је забрањено напуштање територије Србије. Одузет му је пасош, а има и обавезу да се сваког 1. у месецу јавља полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво