Притвор осумњиченом за злочине на Косову

Основни суд у Приштини је на захтев косовског специјалног тужилаштва одредио једномесечни притвор осумњиченом С. Б. због основане сумње да је починио ратне злочине против цивилног становништва.

Суд је саопштио, преноси Радио слободна Европа, да је осумњичени 9. децембра ухапшен и да га је БиХ изручила Косову.

Из Основног суда у Приштини за Радио Слободна Европа је потврђено да је С. Б. изручен Косову, а да је у томе посредовала мисија Еулекса.

У саопштењу се додаје да је С.Б., заједно са оптуженим И. Р. који је сада већ кажњен, "као и са осталим члановима српских паравојних снага, учествовао у мучењу албанских цивила који су се окупили код Аутобуске станице у Косову Пољу 25. марта 1999. Они су на себи имали паравојне униформе и били су наоружани аутоматским пушкама. Одвојили су мушкарце од жена и деце и онда их злостављали на лицу места".

Неким мушкарцима је, како је наведно, било наређено и да уђу у блиндирано возило и одведени су у непознатом правцу.

Међу њима је био и Хаки Бајрами. Његово беживотно тело пронађено је у масовној гробници на Драгодану 2000. године.

Осумњичени С. Б. има држављанство Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи