Ухапшен председник Привредног суда у Зајечару

Председник Привредног суда у Зајечару Горан Крстић ухапшен је заједно са бившим председником Општине Бор Р. Б. и стечајним управником С. И., због сумње на примање мита и трговину утицајем.

Како Танјуг сазнаје, председник Привредног суда Горан Крстић ухапшен је у тренутку примања мита од 10.000 евра.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је Крстићу одређено полицијско задржавање од 48 сати.

"Поред њега, ухапшени су и бивши председник Општине Бор Р. Б. и стечајни управник предузећа Полет С. И., којима је такође одређено задржавање", додао је министар.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Горан Крстић (1957) и бивши председника Општине Бор Б. Р. (1962) осумњичени су за трговину утицајем, док се стечајни управник предузећа "Полет" И. С. (1960) терети за примање мита.

Министар је навео да се осумњичени терете да су користили службени положај и стварни утицај који су имали да би примили новчану награду, омогућили физичком лицу Д. М. да буде једини купац имовине предузећа "Полет", које је у стечају, додаје се у саопштењу.

"Председник суда Г. К. је, користећи свој стварни утицај, посредовао и утицао на стечајног управника И. С. да имовину стечајног дужника прода непосредном погодобом са оштећеном, како би се на тај начин елиминисали други заинтересовани купци", рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да је постоји сумња да су осумњичени Г. К. и Б. Р. за то од оштећене примили 13.000 евра и додао да је од те своте Г. К. за себе задржао 10.000 евра, а преосталих 3.000 осумњичени Б. Р.

Према наводима Стефановића, након извршеног утицаја од стране осумњиченог Г. К., осумњичени стечајни управник И. С. омогућио је оштећеној Д. М. да купи имовину стечајног дужника "Полет" д. о. о. непосредном погодбом, за шта је захтевао 3.000 евра.

"Полиција, заједно са Тужилаштвом за организовани криминал, наставља даљи интензивни рад на том случају, који показује да не постоји било ко, на било ком положају, па макар био и судија, ко неће бити под ударом закона ако се о исти огреши", нагласио је министар полиције.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Припадници Управе криминалистичке полиције претресли су пет локација у Бору и Зајечару.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво