Афера "Индекс", професор положио јемство па пуштен из притвора

Професор крагујевачког Правног факултета Предраг Стојановић, оптужен за корупцију у афери "Индекс", пуштен је из притвора након што је уплаћено јемство од милион динара, рекла је агенцији "Бета" председница Вишег суда у Смедереву Слађана Бојковић.

Налог за његово пуштање из притвора дат је након што је суд добио доказ о уплаћеном јемству.

Стојановићу је ванпретресно веће Вишег суда у Смедереву одредило притвор 17. новембра зато што је, на основу извештаја полиције, дошло до уверења да оптужени у предмету корупције наставног особља на Правном факултету избегава да се одазове на позиве суда.

На ту одлуку жалили су се оптужени и његов адвокат Станиша Николић, али је Апелациони суд одбио жалбе као неосноване.

Стојановић је ухапшен у марту 2007. године, а суђење је почело у септембру 2009. године.

Након тога, Стојановић се на суду појавио само једном и то пошто је председница судског већа Слађана Бојковић затражила притвор за оптуженог.

Стојановић је тада, да не би био приведен, дошао добровољно, али због здравственог стања није дао одбрану, већ је обећао да ће се редовно одазивати на судске позиве.

Пошто није одржао реч, а није дао одбрану на оптужбу да је продавао испите из предмета које је предавао, више пута је затражен притвор, а полиција је редовно извештавала суд да није на својој адреси.

На главној расправи 8. децембра Стојановић се изјаснио да "није крив ни по једној тачки оптужбе", а његови адвокати су тражили да суд или укине притвор или га смести на Војномедицинску академију.

Стојановић је рекао да ће се редовно одазивати позивима суда али, с обзиром да није одржао раније дату реч, судско веће није ставило ван снаге одлуку ванпретресног већа и он је притворен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи