Одложено рочиште, изостало привођење оптужених Шарановића и Кољеншића

Припремно рочиште у процесу против седморице оптужених за убиство Николе Бојовића 2013. године у Београду и убиство Милоша Видаковића исте године у Будви одложено је за 26. децембар због непривођења Слободана Шарановића и Ратка Кољеншића из притвора у Црној Гори у Специјални суд у Београду.

Суд још није обавештен о разлозима њиховог непривођења које је захтевано приликом заказивања припременог рочишта.

Међутим, против Шарановића и Кољеншића, који су црногорски држављани, поступак за убиство рођеног брата Луке Бојовића који је у шпанском затвору, води се и у Црној Гори и још је у фази истраге.

Шарановић и Кољеншић су у притвору у Подгорици.

Српско тужилаштво је у оптужници предложило да се њима суди у одстуству али о том предлогу још није одлучено.

Портпарол Вишег суда у Београду Бојана Станковић рекла је Танјугу да ће суд након што буде обавештен о разлозима непривођења окривљених од стране надлезних органа Црне Горе, одлучивати о предлогу тужилаштва за суђење у одсуству према окривљенима.

"Наредно припремно рочиште је заказано за 26 и 27.децембар", додала је Станковићева.

Оптужница за убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића поред Шарановића и Кољеншића обухвата и Милоша Делибашића, Милоша Војновића, Славишу Новаковића, Сашу Цветановића.

Горан Бојанић оптужен је само као припадник групе.

Оптужницом се Шарановићу и Делибашићу на терет ставља да су организовали криминалну групу, а осталим окривљенима да су постали њени чланови.

Шарановић, Кољеншић и Цветановић су оптужени су за тешко убиство Николе Бојовића. Шарановић је оптужен за тешко убиство у подстрекавању, а Кољеншић и Цветановић да су као саучесници извршили кривично дело тешко убиство.

Поводом убиства Видаковића 2. јула 2013. године на простору бара "Sailor" у Будви, оптужница је подигнута против Шарановића, Делибашића, Војновића и Новаковића, док је Бојанић оптужен само као припадник групе.

Оптужницом се окривљеном Делибашићу ставља на терет да је извршили кривично дело тешко убиство у подстрекавању, а Војновић и Новаковић да су као саизрšиоци изврšили кривично дело теšко убиство.

Ђарановићу се ставља на терет кривично дело тешко убиство у помагању.
Никола Бојовић (39) изрешетан је у центру Београда наочиглед бројних пролазника, 30. априла 2013. године у седам сати ујутру у Улици царице Милице код броја 11 када је кренуо у пекару.

У њега је тада испаљено 15 хитаца.

Осам дана након убиства Видаковића у Будви 24. јула 2013. по потерници Србије ухапшени су Шарановић и Кољеншић због сумње да су пар месеци раније организовали убиство Николе Бојовића.

Медији су раније писали да је повод за убиство Николе Бојовића наводна освета Слободана Шарановића, чији је брат Бранислав убијен у октобру 2009. у Београду.

Као непосредни извршилац убиства Николе Бојовића сумњици се Саша Цветановић звани Пит бул (34).

Он је 30. августа 2013. године ухапшен у Црној Гори а после пар месеци је изручен Србији.

Делибашић је пролетос правоснажно ослобођен оптушби за учешће у пљачки златаре "Израел дајмонд центар", у Коларчевој улици у Београду 2008. године због недостатка доказа.

Лука Бојовић, рођени брат убијеног Николе је у шпанском затвору где служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања (арсенала) оружја и фалсификовање исправе.

Србија је зимус повукла потерницу за њим након што је правоснажно ослобођен од оптужби за више у убистава, док му је стара казна од 15 месеци затвора урачуната у екстрадициони притвор у Шпанији у којем је био док се одлучивало о српском захтеву за изручење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи