Суђење за убиство Ћурувије настављено саслушањем сведока

Саслушањем некадашњег припадника полицијске групе "Поскок" Лазара Јанковића, у Специјалном суду настављено је суђење за убиство новинара Славка Ћурувије.

Јанковић је рекао да је до већине информација дошао посредно, кроз размену информација с колегама из "Поскока" који су истраживали и злочин на Ибарској магистрали и убиство бившег председника Србије Ивана Стамболића, а да су најважнији трагови водиле ка Државној безбедности.

Некадашњи припадник полицијске групе "Поскок" је навео да су се појављивале разне нетачне информације како би истрага скренула у погрешном правцу.

Према његвим речима, начин на који је ДБ пратила Ћурувију, али и инсистирање на веома честом извештавању руководилаца били су веома неуобичајени и припадницима ДБ-а.

Због обимног сведочење Јанковића и бројних питања, начелник Управе криминалистичке полиције у пензији Родољуб Миловић није данас, како је било предвиђено, сведочио.

По одлуци судског већа, то би требало да уради на следећем рочишту, 16. јануара наредне године, за када је најављено да ће поново бити позван и сведок сарадник у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђа Миладин Сувајџић, иначе припадник земунског клана.

Сувајџић, познат под надимком Ђура Мутави, налази се на непознатој локацији под заштитом полиције.

Власник Дневног телеграфа и недељника Европљанин Славко Ћурувија убијен је на Ускрс 11. априла 1999. у пасажу испред зграде у којој је становао у Београду. За његово убиство Тужилаштво за организовани криминал терети тадашњег начелника ДБ-а Радомира Марковића, начелника београдског центра ДБ-а Милана Радоњића и бившег главног инспектора Друге управе ДБ-а Ратка Ромића.

По оптужници, Ћурувију је убио Мирослав Курак, који је у бекству, а саучесник му је био Ратко Ромић, који је као и Радоњић ухапшен јануара 2014.

Оптужени су током претходних рочишта одбацили сваку повезаност с тим злочином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво