Виши суд одбио нагодбу тужилаштва и "врачарског манијака"

Виши суд у Београду одбио је нагодбу између Павла Јовичевића (38), којег медији називају и "врачарски манијак", и Вишег јавног тужилаштва да за казну од 26 месеци затвора призна да је снимцима експлицитног садржаја готово две године уцењивао и силовао једну Београђанку.

Ово је један од првих случајева од почетка примене института споразума о признању кривичног дела, да је суд одбио закључени споразум о признању кривичног дела између окрвиљеног и тужилаштва.

Суд је, наиме, наложио да се суди окривљеном, који је и раније пријављиван и осуђиван за слична кривична дела, да не може да добије мању казну на коју је рачунао када се са тужилаштвом споразумео о признању кривице.

Јовичевићу у овом случају прети 10 година затвора, а о казни ће након судења одлучити судско веће.

Портпарол суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да је након одржаног рочишта поводом споразума о признању кривичног дела судија за претходни поступак 28. новембра донео решење којим је одбио споразум о признању кривичног дела закључен између Вишег јавног тужилаштва и окривљеног Јовичевића, јер нису испуњене законске претпоставке за прихватање споразума.

Станковићева је напоменула да против наведеног решења није дозвољена жалба. Јовичевић је, према писању медија, већ пети пут ухапшен за сексуалне преступе, а у свом досијеу има четири пријаве за силовања и сексуална злостављања.

До сада осуђен само једном, и то 2009. на годину дана због кривичног дела противприродни блуд.

Медији у пренели недавно да је Јовићевић ухапшен пошто га је жртва пријавила полицији, након што ју је скоро две године уцењивао снимком њиховог првог сексуалног односа, пошто је после тога одбила да се надаље виђа са њим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи