Суд одбио условни отпуст осуђеном за злочин на Овчари

Веће за ратне злочине Вишег суда у Београду одбило је молбу за условни отпуст из затвора Дамира Сирете осуђеног на 15 година затвора због ратног злочина на пољопривредном добру Овчара код Вуковара 1991. године, речено је "Танјугу" у том суду.

Портпаролка суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је суд одбио молбу Дамира Сирете јер је Казнено поправни завод у ком издржава казну у свом извештају навео да процес ресоцијализације Сирете још није окончан.

На ову одлуку суда, Сирета има право да уложи жалбу, додала је Станковићева.

Иначе, казна му истиче 2021. године.

Сирета је затражио условни отпуст након две трећине издржане затворске казне, односно 10 година, у коју му је урачунато време проведено у притвору, око четири године. 

Сирета је најпре 2009. године одлуком овог суда био осуђен на максималну казну за ратни злочин од 20 година затвора, коју му је међутим годину дана касније смањио Апелациони суд у Београду одлучујући по жалби његове одбране.

Осуђен је јер је као припадник територијалне одбране Вуковара, која је била у саставу тадашње ЈНА, био у стрељачком воду који је извршио егзекуцију 200 ратних заробљеника на јами "Грабово" на Овчари.

Ухапшен је у децембру 2006. године у Норвешкој, а 8. маја 2008. је изручен Србији, иако је његово изручење тражила и Хрватска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво