Тужилаштво одустало од гоњења Светлане Вукајловић

Више тужилаштво у Београду одустало је од даљег кривичног гоњења бивше директорке Републичког завода за здравствено осигурање Светлане Вукајловић и још троје окривљених због недостатка доказа да су злоупотребили положај приликом набавке вакцина против свињског грипа 2009. године, потврдила је "Танјугу" портпаролка тог тужилаштва Татјана Секулић.

Један од бранилаца у том предмету, адвокат Божо Прелевић рекао је Танјугу да је тужилаштво одустало од даљег поступка, јер ниједним доказом није потврдило оптужницу.

"Тужилаштво је одустало од кривичног гоњења како би спречило даљу штету, јер после свих изведених доказа ниједним доказом нису потврђене тезе из оптужнице", рекао је Прелевић.

Оно што јесте потврђено, навео је Прелевић, јесте да је ова вакцина била добра, а не да је, како се то својевремено тврдило у јавности и у појединим медијима, штетна за здравље.

"Након свих ових година ови људи су максимално исцрпљени вођењем овог кривичног поступка и скандалозно је то што ће после ове тужилачко-полицијске ујдурме одштету сносити судски буџет", напоменуо је Прелевић, подсећајући на то да су окривљени били лишени слободе на почетку тог поступка.

Осим Светлане Вукајловић, на суду су се нашли и Смиљка Милеуснић Аџић, бивша директорка "Југохемије", директор "Детапа" Љубомир Павићевић и Владимир Гравара из "Југохемије фармација".

Тужилаштво је тврдило да су набавком вакцина оштетили буџет Србије за око 1,25 милиона евра.

Истрагу против Вукајловићеве и осталих најпре је спровело Тужилаштво за организовани криминал, а потом се испоставило да је за тај случај наводно надлежно Више јавно тужилаштво у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво