Ухапшен због претњи породици премијера Вучића

М. Р. рођен 1988. године ухапшен је због сумње да је, путем коментара на званичној "Фејсбук" страници једних дневних новина, упутио претње члановима породице председника Владе Србије Александра Вучића.

Приликом претреса, који је обављен по наредби Вишег суда у Београду, полиција је код осумњиченог пронашла мобилни телефон преко којег је М. Р. приступио Фејсбуку, под псеудонимом "Дете Партизана".

Преко тог профила су, како је наведено у полицијском саопштењу, упућене претње члановима породице премијера Александра Вучића.

Осумњичени је ухапшен у координацији са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал.

Одређено му је задржавање до 48 сати, а потом ће уз кривичну пријаву у законском року бити приведен надлежном тужилаштву.

Премијер Вучић је раније изјавио да је тешко поднео увреде које је на рачун његове малолетне ћерке изнео један корисник Фејсбука на страници дневног листа Курир.

Навео је и да не може да замисли страшније увреде од оних који су изнете на рачун његове ћерке.

"Да вам неко вређа мртву малолетну ћерку, која је притом жива и здрава и најбољи ученик, која говори три језика... Не знам какав психопата морате да будете да то радите", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара у холу Скупштине Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво