У несрећи на Дунаву нестала једна особа

Једна особа је нестала у Дунаву у близини луке Панчево, када је баржа јуче око 17 часова ударила у бродић у коме су биле две особе. Бродић се од ударца преврнуо, речено је РТС-у из МУП-а Панчево. Игор Јанков, кога је спасио рибар, збринут је у панчевачкој болници.

Једна особа је испливала из воде, а полиција и спасилачке службе трагају за педесетосмогодишњим Миленком Увалином. 

Потрага за другом особом започела је јуче одмах по пријави несреће, али је због мрака обустављена, па је настављена јутрос. 

Игор Јанков, који је успео да се спасе, збринут је у панчевачкој болници. 

"Успео сам некако да испливам, не знам ни ја куда тачно, ни како. Била је ноћ, дозивао сам прво Миленка, покушао сам да га пронађем, нисам га нашао, плутао сам, пливао Дунавом и звао упомоћ", испричао је Јанков. 

Јанков је рекао да је потом наишао рибар с чамцем, кога познаје стицајем околности, и он га је увукао у чамац, довео до обале и тако га спасао.

Ћерка члана посаде за којим се трага рекла је за РТС да се са својим оцем чула јуче у 15.30 и да је тада, како је рекла, све било у реду.  

Несрећа се догодила на потезу Дунава преко пута луке Панчево.  

Баржа или гурач барже ударили су јуче око 17 часова у бродић, на чијој палуби су била два члана посаде. 

У Министарству саобраћаја најавили су опсежну истрагу. То је трећа несрећа на рекама у последњих неколико месеци. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво