Суђење Лазаревићу, читане наредбе за прислушкивање

Извођењем писаних доказа на које су адвоакти оптужених приговарали настављено је суђење у Специјалном суду у Београду некадашњем шефу кабинета министра унутрашњих послова Бранку Лазаревићу и још тројици оптужених за одавање поверљивих полицијских информација Дарку Шарићу.

Суд је преко монитора прегледао наредбе о прислушкивању разговора оптужених чему су се противили њихови браниоци тврдећи да оне нису подобни за доказни материјал, јер немају печат и потпис надлежног истражног судије, односно да су незаконите.

Због тога су још раније Лазаревић и адвоакт из новог сада Радован Штрбац одбили да изнесу своје одбране, док је одбрану изнео полицајац Борис Гара.

Четврти оптужени Родољуб Радуловић звани Миша Банана је у бекству и њему се суди у одсуству.

Лазаревић и остали се терете да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.

У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације прослеђивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу.

То поступање је, како сматра тужилаштво за организовани криминал, угрозило истрагу полиције јер су припадници Шарићеве групе променили дотадашњи начин комуникације.

Шарић је прошлог лета првостепеном пресудом осуђен на 20 година затвора због кријумчарења кокаина, а суђење за прање пара му је још у току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво