Притвор бившем декану Правног факултета у Крагујевцу

Због избегавања да дође на главни претерес и изнесе своју одбрану, Ванпретересно веће Вишег суда у Смедереву донело је решење о одређивању притвора до 60 дана бившем декану Правног факултета у Крагујевцу Предрагу Стојановићу, једном од оптужених у афери "Индекс".

Председник ванпретресног већа, судија Славољуб Николић рекао је за Танјуг да је то веће уважило предлог јавног тужиоца да се Стојановићу одреди притвор од 60 дана.

"За седам, осам година Стојановић није дао своју одбрану па је то један од разлога зашто се суђење одужило", нагласио је Николић.

Навео је да се ванпретресно веће Вишег суда у Смедереву одлучило на одређивање притвора, ту најтежу меру, на основу извештаја Правног факулетета да је Стојановић у време када је требало да дође на главни претрес држао испите и предавања на факултету, а недолазак у суд је правдао болешћу.

"Ако је могао да буде на факултету, што је психички и физички много захтевније, логично је да је могао да дође на главни претрес који траје сат и изнесе одбрану", сматра Николић, додавши да све то изазива сумњу и у медицинску документацију.

Како је рекао, суду је раније достављено и неколико извештаја полиције да није могла да приведе Стојановића, јер често мењао место пребивалишта.

Николић каже да ће се Стојановић и његови адвокати вероватно жалити на овакву одлуку ванпретересног већа Апелационом суду, као и да може да се деси да Стојановић у међувремену дође у суд и да ће му у том случају притвор бити укинут.

У случају који је познат као афера "Индекс" оптужница терети више од 80 особа због примања мита, злоупотребе службеног положаја и фалсификовања исправа.

Према оптужници, корупција на крагујевачком Правном факултету откривена је када је аутолимар Саша Јовановић (38) из Доње Ливадице понудио полицијском инспектору Томиславу Спасићу да му "заврши Правни факултет" ако одустане од даљег истраживања кривичних дела у вези са регистрацијом и продајом аутомобила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи