Нестао арсенал оружја из војног складишта у Београду

Приликом редовне контроле стања материјалних средстава, наоружања и муниције у складиштима у гарнизону Београд, установљено је да у једном недостаје 70 пиштоља ЦЗ-99, пет аутоматских пушака М-70 АБ2 и два сандука муниције калибра 7,62 и 9 милиметара. Министар одбране наредио ванредну контролу свих магацина личног наоружања и опреме.

Одмах по утврђивању нестанка наоружања и муниције, министар одбране Зоран Ђорђевић наредио је ванредну контролу свих магацина личног наоружања и опреме, саопштило је Министарство одбране.

Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Љубиша Диковић формирали су комисије надлежне за утврђивање узрока нестанка наоружања.

У истражне радње укључени су Војнобезбедносна агенција, Војна полиција и Тужилаштво, а резултатима ће јавност бити благовремено обавештена, наводи се у саопштењу.

У циљу повећања физичко-техничког обезбеђења војних складишта, министар одбране и начелник Генералштаба већ су предузели одговарајуће радње и у плану опремања за 2017. годину предвиђена су знатна финансијска средства за набавку опреме која ће омогућити појачан видео-надзор тих објеката.

Ради ефикасније контроле, нови системи видео-надзора биће увезани са постојећим централизованим системом електронског надзора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи