Влајић: Очекујем да Приштина размотри могућност враћања притвореника у Косовску Митровицу

Адвокат Оливера Ивановића, Небојша Влајић рекао је да очекује да косовско Министарство правде што пре размотри могућност да се четири притвореника који су пребачени у Подујево врате у притвор у Косовску Митровицу.

"Кривични поступак и интерес правде нису ни на који начин били угрожени нити отежани тиме што су они били овде, напротив поступак се лакше водио", рекао је Влајић за телевизију Мост.

Влајић је подсетио да су притвореници у Косовској Митровици, међу којима је и лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић, ступилу у штрајк глађу због тога што је Министарство правде Косова одлучило да четири притвореника из затвора у Косовској Митровици пребаци у затвор у Подујево.

"Њих четворица штрајкују, али у знак солидарности са њима штрајкују и остали затвореници у Косовској Митровици а разлог је што страхују да се то и њима не деси већ сутра или наредне недеље", рекао је Влајић и додао да они желе да се и та четворица Срба врате.

Додао је да је затвор у Подујеву затворска установа за издржавање казне и да није намењен за притворенике већ само за осуђена лица.

"Од поменуте четворице ни један није осуђен правоснажно јер ниједно решење није коначно и они се сматрају притвореницима", рекао је Влајић и додао да је један од њих пре два дана испуручен по потерници Еулекса а ухапшен је у Никшићу, у Црној Гори.

Према Влајићевим речима, врло тешко је бити у затвору у Подујеву јер тамо нема Срба затвореника, не желе да тамо буду јер имају право да буду у Косовској Митровици, да говоре свој језик, у Митровици могу да их обилазе родбина и адвокати, што је у Подујеву отежано.

"Озбиљно су им прекршена људска права", рекао је адвокат и подсетио да се није дешавало да се у затвор у Косовску Митровицу пребацују Албанци.

Влајић је јутрос обишао брањеника Оливера Ивановића а планирао је да посети и Зорана Вукотића кога такође брани, а који је оптужен за ратни злочин.

"Пошто је Вукотић тек ухапшен у Црној Гори хтео сам да га видим и са њим попричам али сам био изненађен када сам сазнао да је и он пребачен у Подујево", рекао је Влајић и додао да је редовно телесно мерење данас показало да су сви притвореници због штрајка глађу у просеку ослабили по килограм.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи