На царини заплењени "ролекс", злато и мотор "порше"

Током протеклог викенда на царини нишког и београдског аеродрома заплењено је више од 600 грама златног накита укључујући часовнике марке "ролекс". На Келебији је заплењен "порше кајен", а на Градини 20.000 евра, саопштила је Управа царине.

Како се наводи у саопштењу, приликом излазне контроле на лету за Малме на аеродрому у Нишу, у ручном пртљагу путника је пронађено 604 грама златног накита и "ролекс" часовник.

Путник српске националности је, наводи се, претходно рекао да нема ништа да пријави за контролу.

На аеродрому у Београду је словеначком држављанину одузет "ролекс" часовник у вредности од 11.500 евра, који је откривен приликом прегледа пртљага на рендген уређају.

Путник је, након слетања из Љубљање, заустављен на зеленом контролном пролазу.

На граничном прелазу Градина је код турског држављанина пронађено непријављених 30.000 евра.

Из Управе царине саопштавају да му је враћено законом дозвољених 10.000 евра, а остатак је задржан до окончања поступка пред надлежним судом.

На граничном прелазу Келебија је претходног дана приликом улазне контроле заплењен мотор "порше кајен ес".

Српски држављанин је као возач комбија новосадских регистарских ознака, рекао да осим личног пртљага има половну робу, али је пропустио да пријави мотор.

Мотор је накнадно пронађен и његова вредност је процењена на 16. 000 евра, а против возача је покренут прекршајни поступак пред надлженим судом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи