На суђењу жандармима сведочиле њихове колеге

Суђења жандармима за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог, браћу премијера Србије и градоначелника Београда, током Параде поноса 2014. настављено је у Вишем суду у Београду сведочењем њихових колега, припадника Жандармерије Ивана Тасића и Игора Крстића.

Крстић је рекао да је у Бирчаниновој улици видео једног цивила како гура жандарма који је био у кордону као и још тројицу цивила који су била иза и гурали се са осталим припадницима Жандармерије.

Игор Крстић каже да је био возач у службеном возилу и да је све то видео са удаљености од око осам метара а рекао је и да је чуо узвике "лези доле, полиција".

Тасић, који је био у возилу "дефендер" је рекао да је видео четворицу цивила који су "гурали и ударали по штитовима" кордона Жандрамерије и да је чуо наређење "лези доле, полиција".

Крстић је рекао да је све што је видео трајало од 15 до 20 секунди и да је, док је препаркирао возило све било завршено.

"Нисам видео да ли су цивили имали нешто у рукама", рекао је Крстић додавши да из положаја у коме је био није ни могао да види руке цивила.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва, жандарми Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић терете се и за напад на војно лице у вршењу службене дужности, злостављање и мучење.

Окривљенима се оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду на терет ставља и злоупотреба службеног положаја.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво