Карлеуша: Осећале су се "опште претње" током истраге о убиству Ћурувије

Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије настављено је у Специјалном суду сведочењем бившег заменика начелника Управе криминалистичке полиције Драгана Карлеуше, који је рекао да током истраге о убиству њему нико није непосредно и директно претио, али да су оперативци "осећали неке тензије и опште претње".

Карлеуша, бивши шеф полицијске групе која је истраживала убиство Ћурувије, почео је 28. октобра сведочење које је, због бројних питања и тужилаштва и одбране, настављено данас.

Карлеуша је раније рекао и да се на основу оперативних сазнања дошло до података да је Служба државне безбедности умешана у то убиство, али да то није могло да се докаже.

У судницу је доведен и бивши припадник "земунског клана", иначе заштићени сведок Тужилаштва за организовани криминал, Дејан Миленковић Багзи, који би требало да сведочи о сазнањима у вези са убиством Ћурувије.

Други заштићени сведок, Миладин Сувајџић, звани Ђура Мутави, такође бивши припадник "земунског клана", није доведен јер је, како је објаснила судија Снежана Јовановић, на месту далеко од зграде Специјалног суда.

Обојица су под заштитом и налазе се на тајним локацијама.

Њих двојица су добили статус сведока сарадника у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића и у случају разних злочина "земунског клана", а претходно је било предвиђено да сведоче 4. новембра.

Ћурувија је убијен на Ускрс 11. априла 1999. у Београду, а за његово убиство Тужилаштво за организовани криминал терети тадашњег начелника ДБ-а Радомира Марковића, начелника београдског центра Државне безбедности Милана Радоњића и бившег главног инспектора Друге управе ДБ-а Ратка Ромића.

По оптужници, Ћурувију је убио Мирослав Курак, који је у бекству, а саучесник му је био Ромић, који је, као и Радоњић, ухапшен јануара 2014.

Оптужени су у досадашњем току суђења негирали било какву повезаност са убиством Ћурувије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво