Незгода у РТБ "Бор", нема повређених

У Рударско-топионичарском басену "Бор" дошло је до варничења и прскања неколико капљица врелог раствора из топионичког конвертора, због квара дела инсталација на њему, потврђено је РТС-у. Нема повређених.

Шесторо радника се превентивно јавило на лекарски преглед, након чега су се вратили на посао и кућама.

Рударско-топионичарски басен "Бор" саопштио је данас да је у ноћи између уторка и среде у Топионици мања количина растопа пала на платформу, оштетила каблове за напајање, мерење и сигнализацију

"Варнице су опрљиле шесторицу радника који су, након прегледа у борској болници, враћени кућама", пише у саопштењу.

Како се додаје, последице су врло брзо саниране, па производња у осталим деловима Топионице и Фабрици сумпорне киселине није прекидана, односно "продужена је само пауза између две конверторске операције".

Медији су раније данас јавили да су се синоћ око 23 сата у погону нове топионице РТБ "Бор" запалиле траке, што је, како су навели, проузроковало опекотине код седморице радника, као и да су на лице места у рекордном времену стигле ватрогасне екипе и угасиле ватру.

Навели су и да је полиција реаговала од првог тренутка хаварије и да се цео случај испитује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи