Нехату Тачију продужен притвор за још 30 дана

Специјални суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор директору косовске полиције Нехату Тачију, против којег Тужилаштво за организовани криминал води истрагу због сумње да је извршио кривично дело тероризма на Косову и Метохији 1999. године.

Судија за претходни поступак донео је решење којим је окривљеном продужен притвор до 30 дана и одбијен предлог бранилаца за укидање притвора, рекла је Танјугу портпаролка суда Тања Кољеншић.

Браниоци Тачија су пре три дана ставили предлог за укидање притвора након саслушања оштећених у том случају.

Тачи је у притвору од 28. септембра када је ухапшен на основу решења Вишег суда у Нишу о одређивању притвора из 2010. године.

Током разговора са представницом Стручне службе Заштитника грађана која га је посетила је 10. октобра 2016. године у Посебној притворској јединици Окружног затвора у Београду, Тачи је рекао да нема примеби на рад запослених у тој установи, полицији, као и у Казнено-поправном заводу у Нишу у коме је претходно био у притвору.

Пребачен је у Београд 10. октобра, када је саслушан у Тужилаштву за организовани криминал које је покренуло истрагу против њега због кривичног дела тероризма.

Тачија српско тужилаштво терети да је у јулу и децембру 1999. године, са још неколико особа претио човеку у Липљану, као и његовој породици, после чега су се они одселили са Косова.

Нехат Тачи је то негирао на саслушању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи