Шутановац ослобођен оптужбе за непријављивање имовине

Први основни суд у Београду ослободио је бившег министра одбране и председника Демократске странке Драгана Шутановца оптужби за непријављивање имовине, закључивши да није имао намеру да прикрије имовину. Тужилаштво најавило жалбу на пресуду Шутановцу.

Драгану Шутановцу је изречена ослобађајућа пресуда, јер није доказано да је извршио кривично дело за које се терети - непријављивање имовине или давање лажних података о имовини из Закона о агенцији за борбу против корупције, рекла је Танјугу портпарол суда Ивана Рамић.

То је првостепена пресуда, на коју тужилаштво има право да уложи жалбу.

Шутановцу тужилаштво ставља на терет да није пријавио комплетну имовину коју је стекао са супругом у оквиру извештаја о имовини и приходима у току 2011. године.

Оптужни предлог тужилаштва се односи на једну десетину идеалног дела непокретности, односно стана укупне површине 63 квадрата у Скерлићевој улици у Београду.

Случај је претходно три пута суд враћао тужилаштву на допуну истраге, јер није било довољно елемената за суђење.

Шутановац: Задовољан сам због исхода у коме је истина победила 

Демократска странка саопштила је да је након спроведеног поступка суд нашао да председник те странке Драган Шутановац није крив за извршење кривичног дела непријављивања имовине и да није имао никакву намеру да имовину прикрије.

"Након четири године исконструисаног политичког и медијског прогона, после дуге борбе за истину, задовољан сам због исхода у коме је истина победила", рекао је Шутановац, преноси ДС у саопштењу.

Шеф демократа је рекао и да су докази изведени у поступку од самог почетка апсолутно утврдили да није постојао ниједан елемент кривице за кривично дело које му се стављало на терет.

"Био сам свестан да су докази на мојој страни и да је одлука могла бити другачија само уз тешко правно насиље", рекао је Шутановац. Он је рекао да му је драго што суд није подлегао никаквим притисцима који су постојали и којима је могла цела Србија да сведочи кроз "велику и континуирану медијску кампању коју су водили против њега и његове породице".

"Очекујем да ће се вест о ослобађајућој пресуди наћи на исто онолико насловних страна на колико се нашла вест да сам крив, јер то је слободно и објективно новинарство", закључио је Шутановац.  

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво