Откривено 15 кријумчара и више од 200 илегалних миграната

Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а, у сарадњи са полицијским управама из Пирота, Врања и Зајечара, откриле су, у последњих десет дана, 15 особа које су покушале да илегално прокријумчаре 236 мигранта, док се за пет још увек трага.

Међу откривеним кријумчарима 11 је из Србије, двојица су држављани Бугарске и по један из Пакистана и Холандије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Највише илегалних миграната који су ухваћени заједно са кријумчарима је из Авганистана, њих 94, Ирака 51, Пакистана 43 и Сирије 34, а остали су из Шри Ланке, Бангладеша, Руанде и Уганде.

Четворици кријумчара одређен је притвор до 30 дана, за четворицу је одређено задржавање до 48 сати, четворица су пуштена да се бране са слободе, док је за тројицу надлежни тужилац утврдио да нема елемената кривичне одговорности.

У последњих десет дана, привремено је одузето 19 путничких и три комби возила, које су кријумчари користили за превоз илегалних миграната.

Од почетка ангажовања Заједничких снага до данас, Војска Србија и МУП су открили 13.051 миграната који су илегално покушали да пређу државну границу.

Од тог броја, њих око 12.000 одустало је од намере илегалног преласка по уочавању припадника војске и полиције, подсећа се у саопштењу.

У 64 различите акције, до сада су ухваћена 73 кријумчара, док се за 17 и даље трага.

Они су покушали илегално да превезу на север Републике Србије више од 1.100 миграната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи