Пронађено десет ручних бомби без експлозивног пуњења на београдском аеродрому

Приликом контрадиверзионог прегледа поште, припадници МУП-а су на Аеродрому "Никола Тесла" пронашли десет школских ручних бомби и школску противпешадијску мину, без експлозивног пуњења.

Припадници Министарства унутрашњих послова су рано јутрос на Аеродрому "Никола Тесла" пронашли десет школских ручних бомби и школску противпешадијску мину.

Заменик командира станице граничне полиције Аеродрома "Никола Тесла" Борко Папић је објаснио да школске ручне бомбе, које су нађене јутрос на аеродорму, нису имале експлозивно пуњење, да су биле неупотребљиве и нису представљале опасност.

Папић је указао на то да је граничну полицију у раним јутарњим сатима аеродромска служба безбедности обавестила да је у простору где се смештају робне пошиљке нађено 10 ручних школских бомби различитих облика и величина, спакованих у четири вреће.

"По доласку на лице места, увиђајна екипа је утврдила да је реч о школским бомбама, без експлозивног пуњења, које су самим тиме биле неупотребљиве и нису могле угрозити безбедност запослених, путника и самог комплекса Аеродрома 'Никола Тесла'", истакао је Папић у писаној изјави достављеној медијима.

Према његовим речима, по завршеном увиђају специјализована екипа полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд преузела је предмете и однела их са аеродрома.

О догађају је обавештен надлежни тужилац, a полиција наставља рад на том случају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара