У Нишу заплењено 90 килограма марихуане

Припадници полиције у Нишу запленили су око 90 килограма марихуане и ухапсили З. Ж. осумњиченог за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, као и за недозвољено држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса подрума у кући осумњиченог З. Ж. пронашла око 90 килограма марихуане спаковане у 17 џакова, девет пластичних канти и три пластичне кутије.

"Сумња се да је З. Ж. (53) на парцели у околини Ниша узгајао око 500 стабљика марихуане, коју је, након што ју је убрао, сушио у импровизованој сушари у подруму своје куће у околини Ниша и припремао за даљу продају", наведено је у саопштењу МУП-а.

Поред марихуане, полиција је пронашла и две лампе од 600 вати, два трафоа за лампе, као и два вентилатора, које је осумњичени мимо регуларног кућног струјомера директно прикључио на електродистрибутивну мрежу, чиме је починио кривично дело самовлашће.

У претресу викендице осумњиченог у околини Ниша полиција је запленила 36 метака калибра 7,9 милиметара, као и две импровизоване машине за одвајање цветова марихуане од стабљика.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, у законском року, уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво