Ухапшена два пљачкаша у Жаркову, трећи извршио самоубиство

Две особе које су уз претњу оружјем око 8.20 опљачкале мењачницу у београдском насељу Жарково ухапшене су у стану у оближњој згради. Трећи осумњичени је извршио самоубиство, јавља извештач РТС-а. Полиција пронашла и оружје и новац. Особа која је запослена у мењачници лакше је повређена, сазнаје РТС у МУП-у.

18.10 - Ухапшени су А. Б. (1990) и С. М. (1990), а један од извршилаца је починио самоубиство, саопштио је МУП. Трећа особа је себи пуцала у главу, јавља извештач РТС-а.

17.55 - Ухапшен један пљачкаш у Жаркову, док је други највероватније извршио самоубиство, јавља извештач РТС-а.

17.45 - Екипа Хитне помоћи је ушла унутра са носилима, а затим још један лекар који је са собом понео апарат за реанимацију.

16.40 - Још једна група полицајаца ушла је у зграду, јавља репортер РТС-а. 

16.15 - Полицајци који су пре око сат времена ушли у зграду напустили су је, а у зграду је ушла нова група са опремом за разбијање врата. Неколико станара је пуштено у зграду, а при изласку полиција легитимише станаре. 

15.30 - Појачане полицијске снаге налазе се испред улаза у зграду, а једна група полицајаца ушла је у зграду, јавља репортер РТС-а са лица места.  

15.00 - Остала су још два стана која полиција треба да претресе, али се чекају дозволе како би припадници МУП-а могли да уђу, незванично сазнаје РТС.

13.45 - Полиција и даље претреса станове, а излаз из зграде станарима је омогућен уз пратњу. 

12.10 - На лицу места је око 60 полицајаца, а у потрагу су укључени и полицијски пси трагачи. Станари не могу да уђу у зграду, а излазак је омогућен само уз детаљну проверу.

11.50 - "Цео кварт је опкољен, а чујем да су нападачи побегли на седми спрат зграде коју полиција претражује", наводи један очевидац. 

11.10 - Полиција претражује зграду у коју су пљачкаши побегли и не дозвољава прилаз тој згради.

10.30 - Испред зграде у којој су нападачи дошле су јаке полицијске снаге и снајперисти.

После 10 сати потраге, двојица пљачкаша мењачнице у Жаркову ухапшена су у оближњој згради, а трећа особа је извршила самоубиство пуцајући себи у главу, јавља извештач РТС-а.

Полиција је саопштила да су ухапшени А. Б. (1990) и С. М. (1990), осумњичени да су уз претњу оружјем јутрос опљачкали мењачницу на Чукарици, а потом побегли у оближњу стамбену зграду.

Двојица осумњичених пронађена су у једном од станова зграде у Трговачкој улици број 8, а нађени су и пиштољи којима је почињено кривично дело, као и новац.

Један од извршилаца починио је самоубиство, наводи МУП.

Очигледно је да су пљачкаши имали саучесника, али није јасно да ли је трећа особа учествовала у разбојништву или је требало да им пружи скровиште, јавља извештач РТС-а.

Специјалне полицијске снаге претраживале су оближњу зграду око 10 сати, а у потрагу су укључени и полицијски пси трагачи.

На лицу места биле су јаке полицијске снаге, снајперисти, као и ватрогасци и екипе Хитне помоћи.

Кварт око зграде која има три улаза био је блокиран, а станарима је забрањено да улазе у зграду, док је излазак омогућен само уз детаљну проверу.

Повређена особа која је у тренутку пљачке била у мењачници превезена је у Ургентни центар и није животно угрожена.

Човек у чијем комшилуку се налази опљачкана мењачница каже да је за пљачку чуо од портира из "Максија".

"Чуо сам да је опљачкана мењачница, ја сам био око пола десет, они раде од девет часова, вероватно се то десило у међувремену. Чуо сам да су радника добро излупали, да му је повређена глава, да је Хитна помоћ дошла и одвела га и да је животно угрожен", прича један од комшија и додаје да је чуо да су пљачкаши побегли на седми спрат зграде.

Према незваничним информацијама, пљачкаши су однели суму од око милион динара.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво