Продужен надзор Шешељеве комуникације

Комуникација Војислава Шешеља са његовим правним саветницима биће контролисана још 30 дана, одлучио је судски секретар Ханс Холтхаус.

Шешељ је преко телефонске линије која није била прислушкивана разговарао и са особама који нису правни саветници, о политичким темама које немају везе са припремом његове одбране, па је тиме продужено важење прве одлуке коју је Холтхаус донео 29. септембра.

Мере надзора уведене су тада, по образложењу секретара Холтхауса, зато што је Шешељ, који се брани сам, тиме "злоупотребио" ненадзиране телефонске разговоре.

Доносећи одлуку да надзор продужи, Холтхаус је имао у виду да се у протеклих месец дана "околности нису значајно промениле" и да и даље "постоје разумне основе за веровање" да је Шешељ "можда" могућност да води неприслушкиване разговоре, уместо за припремуодбране, користио "да омогући утицање или застрашивање сведока".

Од увођења надзора, крајем септембра, Шешељ је у судници више пута нагласио да је прекинуо сваки контакт о процесу са својим правним саветницима, те да са њима разговара само о политици или о личним стварима.

Шешељ је рекао да никада неће о својој одбрани разговарати преко прислушкиване телефонске линије, нити преко телефакса примати материјале за одбрану, ако их пре него што му их уруче прегледају власти у притвору.

Оптужени је тврдио и да су му због тога знатно смањене могућности да се ефикасно брани.

Лидер Српске радикалне странке оптужен је за злочине над несрбима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-93.

Суђење ће бити настављено идућег уторка, након што је јуче и прекјуче заштићени сведок оптужбе ВС-016 исказ дао иза затворених врата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи